Binnen de 30 minuten ter plaatse. Interventie vanaf 95 euro. Bel nu!

Ben jij op zoek naar een inbraakwerende kluis?

Ben jij op zoek naar een kluis maar ben jij bang dat deze niet goed werkt? Je hoort tegenwoordig zoveel verhalen over inbraken en diefstallen, je wordt er bijna bang van. Een kluis installeren is niet alleen een geruststelling voor jezelf, soms is het ook een noodzaak. Het is daarom een goed idee om een veilige plek te hebben voor je dierbare of waardevolle spullen. Een kluis kopen kan dus een goed idee zijn en daar kun je voor terecht bij slotenmaker Franken Security. Naast het vervangen of aanschaffen van sloten, kun je hier ook een kluis kopen. Daarnaast is een kluis installeren voor Franken Security ook geen probleem! Franken Security werkt met alle vooraanstaande merken en heeft een groot aanbod van verschillende types en klasses van kluizen, afhankelijk van jouw wensen of wat je wilt opbergen.

 

de raat laptopkluis
kluis Lips duoguard i110E-
privekluis Juwel-Elegance-6231-elo

 

Soorten kluizen

Er zijn veel verschillende types en klasses van kluizen. Een dure kluis of een goedkopere kluis nodig? Wat voor kluis jij nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je wilt opbergen en voor welk doeleinde je een kluis wilt aanschaffen. Alle kluizen zijn in principe inbraakwerende kluizen en dat is vaak ook de hoofdreden voor het aanschaffen van een kluis. Wat van belang is bij het kiezen van de juiste kluis, is de waardeberging. De waardeberging is de mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf. Hoe hoger deze waardeberging dus is, hoe hoger de weerstand. Een goedkope kluis is vaak lichter en is zeer geschikt als privékluis in huis. Wanneer je bijvoorbeeld dure sieraden hebt, dierbare erfstukken of elektronica zoals een tablet of een laptop, kun je deze goed opbergen in een privékluis wanneer je op vakantie gaat of voor langere tijd van huis bent. Gaat het echter om spullen met een zeer hoge waarde die niet in huis worden opgeborgen, dan is het beter om niet te kiezen voor een goedkope kluis, maar voor een zwaardere kluis met een hogere weerstand tegen aanvallen van buitenaf. Een dergelijke kluis zal dus ook in een hogere prijsklasse zitten. Voor wat voor kluis je ook kiest, de inbraakwerende kluizen van Franken Security zijn allemaal gecertificeerd en er wordt alleen gewerkt met vooraanstaande merken.

 

Inbraak aanduiding NCP Safe 1, 2, 3, 4

De aanduidingen NCP Safe 1, 2, 3 en 4 werden gebruikt voor licht inbraakwerende kasten.
Deze zijn vervallen per 1 januari 2016.

Inbraak certificaat S1 en S2 conform EN 14450

De Europese normen voor eenvoudige risico’s zijn vastgelegd in EN 14450. Er zijn twee inschalingen t.w. Security Level 1 en Security Level 2, afgekort S1 en S2. Je treft de labels aan op gecertificeerde licht inbraakwerende kasten. In het Engels heten deze Safe Secure Cabinets.

Inbraak certificaat grade 0 t/m 7 conform EN 1143-1

In nov. 1996 heeft de CEN de officiële testnorm EN 1143-1 vastgelegd voor inbraakwerende kasten. Kort samengevat: hoe hoger de inbraakweerstand, hoe beter de kluis of brandkast bestand is tegen inbraak pogingen. 

Brand testnormen en certificaten voor archiefkasten, brandkasten en datasafes
Normering Test temperatuur Test label
DIN 4102
bouw materiaal 750°C geen voor brandkasten
EN 15659
½-uur / 1-uur papier 840°C LFS 30P / LFS 60P
NT Fire 017
1-uur / 2-uur papier 920°C 60P / 120P
1-uur / 2-uur digitale media 920°C 60Dis / 120Dis
UL 72
½-uur / 1-uur / 2-uur papier 1000°C UL class 350 ½, 1, 2 hours
½-uur / 1-uur / 2-uur data 1000°C UL class 125 ½, 1, 2 hours
EN 1047-1
1-uur / 2-uur papier 1090°C S 60P / S 120P
1-uur / 2-uur digitale media 1090°C S 60Dis / S 120Dis

 

Wat Franken Security voor jou kan betekenen

Een kluis kopen, kan dus bij Franken Security. Weet jij echter niet welke kluis aan jouw wensen voldoet wanneer je het gehele aanbod aan inbraakwerende kluizen ziet? Dan kun je bij Franken Security ook terecht voor professioneel advies! Wanneer jij hebt bepaald 

wat je wilt beschermen en waartegen je dit wilt beschermen, helpt Franken Security je verder met het vinden van de geschikte kluis. Wanneer je de kluis die aan jouw wensen voldoet hebt gevonden dan zal Franken Security ook nog de kluis installeren. Ga je voor een goedkope kluis die als privékluis in huis kan dienen of heb je behoefte aan een zwaardere kluis met een hogere waardeberging? Franken Security voorziet jou hierin van professioneel advies, een goede kwaliteit kluis en full service installatie!

inbraakpreventie

Denk je eraan om je woning te beveiligen tegen inbraak?

Neem dan contact met ons op en we plannen een vrijblijvend bezoek bij jou ter plaatse.