Binnen de 30 minuten ter plaatse. Interventie vanaf 95 euro. Bel nu!

Verkoop, plaatsing, herstelling en onderhoud kluizen

Je waardevolle spullen veilig opbergen?  Franken Security werkt een oplossing op maat  van jouw behoefte uit.

Kluizen

Een kluis is de ideale oplossing om documenten of eigendommen met waarde veilig op te bergen. De meest voorkomende zaken die in een kluis belanden zijn: geld, juwelen, erfstukken, documenten, harde schijven en dergelijke meer. Het is vaak de waarde van het stuk dat aangeeft of bescherming in een kluis nodig is. Wil je een kluis kopen? Ontdek enkele nuttige tips in dit artikel.

Waar moet de kluis staan?

Een cliché beeld van in veel films is dat een kluis achter een schilderij hangt. Verborgen in de muur zodat het door niemand zou ontdekt worden. Vaak wel lastig om op die manier snel iets in de kluis te leggen. Dat kan als gevolg hebben dat waardevolle documenten niet weggelegd worden.

Daarom is een makkelijk bereikbare plaats toch meer aangeraden. Want dan ga je ook effectief gebruik maken van de kluis. En heb je belangrijke zaken zo bij de hand als je de kluis snel kan openen en sluiten.

Dus op een verdoken plaats opstellen kan wel, maar denk ook aan jouw gebruiksgemak. Mocht je toch te maken krijgen met inbrekers, zij zoeken tot ze de kluis hebben gevonden, goed weggestopt of niet.

Een kluis moet beschermen, maar tegen wat?

Je wil enkele documenten en juwelen veilig opbergen, maar tegen wat wil je ze beschermen? Tegen inbraak, dat spreek voor zich, maar een brandwerende kluis bestaat ook. Niet alle kluizen zijn brandwerend én inbraak werend.

Een brandkast geeft de nodige bescherming tegen brand en is vaak ook inbraak werend. Mocht er brand uitbreken, dan zijn er zo op gemaakt dat de inhoud in de brandkast voor bepaalde duur de nodige bescherming hebben.

Hoe groot moet de kluis zijn?

Een kluis kopen kan je makkelijk, maar je moet eerst weten hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Er bestaan kluizen van alle formaten, maar veel hangt af van welke stukken je er in kwijt wil. Een tip die we je kunnen meegeven is dat een kluis nooit te klein mag kopen, denk aan de toekomst.

Welk slot moet er op de kluis komen

Hoeveel personen gaan de kluis gebruiken en hoe vaak gebruik je de kluis? Een elektronisch cijferslot al dan niet in combinatie met een draaislot kan handig zijn als meerdere personen de toegangscode kennen. Op die manier moet er geen sleutel gebruikt worden en dat heeft toch voordelen.

Een sleutelslot is ook een mogelijkheid, maar dan moeten er voldoende sleutels zijn voor de personen die de kluis gebruiken. Je mag de sleutel niet verliezen en steeds veilig bewaren. Dit soort sleutels hang je niet aan een sleutelbos die je overal laat liggen.

Een kluis moet verankerd worden

Heel wat kluizen staan gewoon los in een woning, dat is een grote fout. Als de kluis een klein formaat heeft, dan kunnen inbrekers deze gewoon meenemen. Kluizen met een groot gewicht, soms wel tot 1000 kilogram, moeten verankerd worden, niet alleen naar inbraakwering toe, maar ook de verzekering zal dit eisen.

Wij leveren, installeren en herstellen alle soorten kluizen met garantie.