Binnen de 30 minuten ter plaatse. Interventie vanaf 95 euro. Bel nu!

onderhoud, herstellen en vervangen

van alle sloten in en rond gent

24/7 service

Cilinderslot vervangen

Ook een cilinderslot kan het na veel jaren begeven. Je gebruikt het elke dag en na verloop van tijd werkt het minder goed. Dan neem je best de beslissing om het cilinderslot te vervangen. Maar kies je voor hetzelfde slot of toch een andere soort?

Cilinderslot of insteekslot?

Mogelijk zijn dit benamingen die je al eens gehoord hebt. Maar er is wel een verschil tussen deze twee. Een cilinderslot is infeite een insteekslot waar een profielcilinder in verwerkt zit. Maar het is tevens ook een synoniem voor een cilinder.

Belangrijke weetjes over een cilinderslot vervangen

Alvorens jouw bestaande cilinderslot te vervangen moet je toch enkele zaken bekijken. Het eerste punt is de grootte van het slot. Een slot vervangen door een nieuw cilinderslot met dezelfde afmeting, dan moet ook hetzelfde formaat van frees aanwezig zijn.
Ook de doornmaat speelt een rol. Met deze maat bereken je de afstand van het hart van de profielcilinder tot aan de voorkant van het insteekslot. Doorgaans is dit 50 of 60 mm breed.

Het laatste punt dat je moet bekijken is de pc-maat, ook wel slotparing genoemd. Dit zal bepalen welk type van cilinderslot je nodig hebt. Zorg ervoor dat het nieuwe slot ook dezelfde maat heeft, zodat het er prima in past. Anders kan het gebeuren dat je een extra opening in de deur moet gemaakt worden en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Waarom een deurslot vervangen?

Een deurslot zomaar vervangen, dat doe je niet elke dag. Zorg er dus eerst voor dat je precies weet wat de oorzaak is. Het kan de cilinder zelf zijn of de sluitplaat van het deurkozijn wat niet goed meer werkt. Wist je trouwens dat je enkel de cilinder kan vervangen, in plaats van het gehele cilinderslot. Bij een verhuis vervangen veel mensen alle sloten, en terecht. Maar door enkel de cilinders te vernieuwen kost het je een pak minder.

Kostprijs cilinderslot vervangen

Door ouderdom, inbraak of gewoon stukgaan moet je een deurslot vervangen. Dat kost je uiteraard wat geld. Hoeveel dat precies is hangt af van het type slot dat je hebt. is het een eenvoudig slot of een slot met certificaat, dat speelt mee in de kostprijs. Ook het aantal sloten dat je wil vervangen speelt mee.
Laat je de sloten dan door een vakman plaatsen, dat betaal je ook mee. Maar dan ben je zeker dat alle sloten ook goed zitten. Even testen met je sleutel en je zal snel merken dat het goed zit.

slot  vervangen?

Heb je interesse in één van deze diensten, neem dan contact op met dé slotenmaker uit Gent: Franken Security