Binnen de 30 minuten ter plaatse. Interventie vanaf 95 euro. Bel nu!

ISIB gecertificieerde branddeuren

Franken Security plaatst vakkundig en scherp geprijsde branddeuren, zowel voor interieur als exterieur, bij particulieren en bedrijven.

Branddeuren

Branddeuren moeten weerstand bieden tegen het inwerken van vuur. Op die manier kan de deur, voor een bepaalde tijd, brand tegenhouden op de plaats waar de deur staat. Zo blijven vluchtwegen goed bereikbaar als een deel van het gebouw beveiligd is met een brandwerende deur.

Waarom is een branddeur belangrijk?

Een brandwerende deur moet uiteraard voorkomen dat brand van de ene ruimte naar de andere kan. Het materiaal van de deur is zo gemaakt dat de brand er voor een bepaalde tijd geen vat op heeft. Zo blijft de vluchtweg voor even brandvrij en kan je langs die weg nog ontsnappen aan de brand. De kans op overleven stijgt zo aanzienlijk voor jou en jouw gezinsleden.

Kantoren en openbare gebouwen hebben uiteraard branddeuren, maar ze komen nu ook meer en meer voor in woningen. En dat komt omdat ze qua look nu ook meer afgestemd kunnen worden op de rest van een woning. Branddeuren hebben dus niet meer die typische industriële look.

Welke afwerking voor een branddeur?

Je weet nu al dat branddeuren de industriële look achterwege gelaten hebben. Je kan ze verkrijgen in heel wat stijlen en afwerkingen. Je koopt het nu niet alleen maar voor de brandwerende functie, maar ook omdat het bij de stijl van je woning kan horen.

Het zal aan het uiterlijk aan de deur zelfs niet te zien zijn dat het een branddeur is. Maar aan de scharnieren van de deur is vaak een label aangebracht en dat bewijst dat het over een brandwerende deur gaat.

Brandveiligheid in een woning

Branddeuren zijn al een goed begin, maar er zijn nog enkele andere zaken die je in acht moet nemen. Zoals het plaatsen van voldoende brandalarmen. Mocht er ’s nachts brand uitbreken dan zal een alarm je wakker maken waardoor je de woning toch nog veilig kan verlaten. Zorg dat de vluchtweg goed bereikbaar is en dat er dus geen obstakels in de weg staan. Verwittig de hulpdiensten (nummer 100 en 112) zo snel mogelijk zodat zij gewonden kunnen verzorgen en de brand bestrijden.

Branddeur prijs

De prijzen van brandwerende deuren kan best wel meevallen. Ze bestaan in verschillende prijsklassen, van goedkoop tot duur. Veel hangt af van de stijl en afwerking van de branddeur die je in de woning wil. De goedkope versies beginnen al vanaf 120 euro. Ga je voor betere uitvoeringen dan zit je al snel aan een prijs van 600 euro of meer. Een brandwerende verfdeur inclusief plaatsing komt op ongeveer 380 euro, geplaatst.

Mogelijke uitvoeringen

Branddeuren zijn tegenwoordig beschikbaar in allerlei stijlen en afwerking. Voor een kantoor of je eigen woning? Een branddeur kopen kan altijd in functie van het bestaande interieur.

Mogelijke uitvoeringen:
  • Brandwerende schuifdeuren
  • Brandwerende draaideuren
  • Brandwerende roldeuren (ook brandwerende rolluiken genoemd)
  • Brandwerende draaideuren
Mogelijke materialen:
  • Branddeur in inox
  • Branddeur in metaal
  • Branddeur in aluminium
  • Branddeur in hout
  • Branddeuren met beglazing

Benieuwd naar een exacte prijs voor een brandwerende deur op maat van jouw situatie en wensen?