Inbraakbeveiliging

Ondanks heel wat oplossingen om een woning veilig te maken, zijn er jaarlijks toch nog zo een 65.000 woninginbraken in ons land. Hoe maak je een woning nu inbraakveilig? Hier kan je enkele mogelijkheden vinden.

Onderdelen inbraakbeveiliging:

Een alarmsysteem

Er zijn twee soorten alarmsystemen, met kabels en draadloos. Beide systemen hebben wel een goede aanpak nodig bij de installatie. Je moet ervoor zorgen dat het op de juiste plaatsen geïnstalleerd staat en dus dat het alarm ook effectief zijn werk doet bij een inbraak.
Een alarmsysteem kan interessant zijn inbraakpreventie toe, als het in combinatie is met nog andere maatregelen. Zoals een gepantserde deur, speciale sloten, verlichting en dergelijke meer.
Als je een alleenstaande woning hebt of afgelegen woont, dan is het vaak een goed idee om een alarmsysteem te plaatsen.

Gepantserde deur

Een gepantserde deur is een pak steviger dan een gewone deur. Er zijn minstens 3 beveiligingspunten aanwezig waardoor het haast onmogelijk is om via die weg in te breken. Het schrikt inbrekers dus zeker af. Vaak geven inbrekers na 3 minuten op tijdens een woninginbraak, als er een gepantserde deur is dan haken ze zeker af.

Bewakingsdienst

Voor bedrijven is het vaak normaal om een bewakingsdienst in te schakelen, maar nu ook meer en meer particulieren vragen dit aan. Dan komt er iemand langs op bepaalde tijdstippen om de woning in de gaten te houden. Een camera kan al iets zien, maar een mensenoog is toch scherper. Als je op vakantie vertrekt dan kan je ook de lokale politie inschakelen om je woning in de gaten te houden. Afhankelijk van hun schema komen ze dan overdag of ’s nachts kijken of alles in orde is. 

Beveiligingscamera

Voor zowel binnen als buiten kan je nu professionele beveiligingscamera’s laten plaatsen. Ze staan in verbinding met het wifi netwerk of via een netwerkkabel. Als er ingebroken wordt dan krijg je daar een melding van via je smartphone. Ook al voorkom je hiermee geen inbraken, je hebt wel alles op beeld. Dat moet voldoende bewijs zijn om de inbrekers te identificeren.

Let er wel op dat buitencamera’s de openbare weg niet mogen filmen. Dit is volgens de wet verboden. Richt de camera dus op jouw eigendom.

 Nieuwe sloten

Ook al heb je een alarmsysteem en een gepantserde deur, als je andere deuren en vensters met oude sloten laat zitten, dan heb je nog steeds een grote kans op inbraak. Laat daarom alles voorzien van nieuw inbraakveilige sloten.

Veiligheidsbalk

Niet alle manieren zijn high tech of met de laatste snufjes. Een stevige balk kan ook al voorkomen dat er ingebroken kan worden langs een achterdeur. Als er geen gepantserde deur aanwezig is kan je deze methode zeker gebruiken.

Keldergat rooster

Woningen die aan de straatkant staan en waar een kelder aanwezig is hebben vaak geen rooster. Het keldergat laat je best voorzien van een rooster, zodat er ook langs daar geen inbraken kunnen voorkomen. Is er ook een kelderraam aanwezig, dan kan je hier een balk op voorzien.

Keurmerken

Aan de inbraakbeveiliging die toch steeds interessanter wordt tegenwoordig zitten wel wat eisen vast. U moet rekening houden met de volgend keurmerk:

Stichting Kwaliteit Gevelbouw

Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een initiatief dat hang- en sluitwerk op sterkte en duurzaamheid controleert. Wanneer uw beveiligingsproduct voldoet aan de eisen van SKG is bewezen dat het voldoende inbraakwerend is. Het aantal sterren op het SKG keurmerk bepaalt hoe inbraakwerend het product is.

1 ster: standaard inbraakwerend

Dit product is niet inbraakwerend genoeg om zelfstandig te beveiligen. Dit houdt in dat er nog een product naast gebruikt moet worden om uw woning goed te beveiligen.

2 sterren: zwaar inbraakwerend

Deze producten met twee sterren worden beschouwd als zelfstandig toepasbaar. Het binnendringen van inbrekers vertragen deze producten met minstens 3 minuten.

 

3 sterren: extra zwaar inbraakwerend

Deze producten vertragen inbrekers minstens 5 minuten.

 

 

 

Contacteer ons voor al je vragen in verband met inbraakbeveiliging van jouw woning of bedrijfspand.